Përmbajtje:

DEF Eindopdracht DIY DC Motor: 5 hapa
DEF Eindopdracht DIY DC Motor: 5 hapa

Video: DEF Eindopdracht DIY DC Motor: 5 hapa

Video: DEF Eindopdracht DIY DC Motor: 5 hapa
Video: Проверка тока короткого замыкания двигателя-генератора постоянного тока 12 В 2024, Korrik
Anonim
DEF Eindopdracht DIY DC Motor
DEF Eindopdracht DIY DC Motor

Dit is hoe het eindproduct eruit ziet. Motorri DC është i përshtatshëm dhe i përshtatshëm për Arduino gjatë ngrënies.

Hapi 1: Baza

De Basis
De Basis

Ne zijn begonnen met een plankje en (een stapeltje) magneetjes. In het plankje is een klein gaatje geboord waarin de magneetjes kunnen rusten.

Hapi 2: De Spoel

De Spoel
De Spoel

Vervolgens hebben ne een kleine spoel gemaakt van dun, geïsoleerd koperdraad en bij de uiteindes twee dikkere koperdraden daaraan vast gesoldeerd. Zo kan er stroom lopen van de ene as, door de spoel, naar de andere as. De assen hebben wij zacht vastgeklemd aan de spoel zodat deze op hun plek blijven en met de spoel kunnen draaien. Merk op dat er twee koperen ringetjes zitten aan de uiteindes van de assen. Dit is om de spoel më vonë në het frame niet te veel zijwaarts te laten bewegen.

Lëreni që të prishë një zijn assen niet te zwaar worden (d.w.z. wees zuinig met het aantal wikkelingen). Zodra de spoel te zwaar is, zal hij niet goed meer in beweging komen of zelfs niet eens voldoende kracht hebben om te blijven draaien. Takohem me një prishje është shumë e rëndësishme në dhomën tuaj/në të njëjtën kohë.

Hapi 3: Isoleren

Isoleren
Isoleren

Omdat wij een DC motor bouwen, mund të them që ne jemi në një gjendje të izoluar, në dhomë, si dhe rrotulluese wordt onderbroken. Wij hebben gekozen om dit met op maat geknipte stukjes tape te doen om dit goed zichtbaar te maken.

Hapi 4: Het Frame

Het Frame
Het Frame

Nu moet de spoel nog ergens in kunnen draaien. Dit hebben wij gedaan door de assen te laten rusten in een koperen (en dus geleidend) kornizë. Er is gebruik gemaakt van de sneden in het plankje om stabiliteit van het koperen frame te verzekeren. Dit frame është op maat gebogen en zo goed mogelijk stabiel (lees: even hoog) voor de assen zodat de spoel niet te veel gaat bewegen tijdens het draaien. Merk op dat het frame bestaat uit twee dikke, niet geïsoleerde koperdraden die vast zitten m.b.v. een kroonsteentje.

Hapi 5: DC Motor Afmaken

DC Motor Afmaken
DC Motor Afmaken
DC Motor Afmaken
DC Motor Afmaken

Als laatste është het een kwestie van në elkaar zetten. Het frame in de plank, de spoel en magneet (jes) op hun plek en de voeding aansluiten. Lëreni hierbij op de balans van de spoel. Zorg dat de rustpositie van de spoel met de isolatie naar boven is, anders doet hij het niet zonder stootje.

Gjithashtu është e mundur të shmangni motorin DC nga të gjithë Arduino -n duke u përpjekur për të punuar. Përgjigja mund të jetë e përfshirë në fjalë të ndryshme, kjo është arsyeja pse ju keni menduar se si të mendoni për një kohë të gjatë. Suksese!

Recommended: