Përmbajtje:

Lëvizshmëria Okosparkolo: 7 hapa
Lëvizshmëria Okosparkolo: 7 hapa

Video: Lëvizshmëria Okosparkolo: 7 hapa

Video: Lëvizshmëria Okosparkolo: 7 hapa
Video: Оздоровительный Цигун «Бадуаньцзинь» / 8 кусков парчи / Ежедневный китайский комплекс. 2024, Korrik
Anonim
Lëvizshmëria Okosparkolo
Lëvizshmëria Okosparkolo

A beadandó során csapatunk célja egy okos parkoló kialakítása volt. Az alapelgondolás a be-és kimenő autók számlálása, ose ezzel një parkoló foglaltságának megadása volt. Mësoj një e-mailküldő është tweetelő funkcióval bővítettük, hogy a parkolni vágyók folyamatosan értesítve legyenek a szabad helyekről.

Hapi 1: Eszközök, Alkatrészek

Megvalósításhoz az első lépés megfelelő eszközök beszerzése volt, melyek a következők:

● mjedër Pi 3

www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-3-model-b/

● Ultrahangos távolságmérő HC-SR04

hobbielektronikabolt.hu/spd/HCSR04/Ultrahangos-tavolsagmero-HC-SR04

● szenzoroknak külön pult, illetve ahhoz szükséges kábelek, 1000 Ω-os ellenállások

Tápforrás - Powerbank

Hapi 2: Szenzorok i mjedrës Pi

Szenzorok i mjedrës Pi
Szenzorok i mjedrës Pi

Második lépésként összeállítottuk a hardveres részt, mund të zgjidhni një 2 ultrahang szenzort dhe feltelepítettük az operációs rendszert Raspberry Pi-re. Për më tepër, hogy a működésüket është ellenőrizzük, pár sornyi kóddal teszteltük azt.

Hapi 3: Alapkód Megírása

Alapkód Megírása
Alapkód Megírása

Következőleg az alap kódot írtuk meg. Az elgondolás alapja az objektumok (autók) érzékelése volt. Ezt úgy valósítottuk meg, hogy amennyiben egy a ki- vagy bemenő jármű érkezik a megfelelő szenzor előtt elhaladva az alaptávolság lecsökken. Attól függően, hogy a kimenő, vagy a bemenő szenzor érzékeli csökkenti, illetve növeli a prirur tartózkodó autók számát.

Hapi 4: Tesztelés

Tesztelés
Tesztelés

Një munka során minden kódrész megírása után teszteltünk, hogy egy esetleges hibát azonnal javítani tudjunk, illetve, hogy könnyen kiszűrhessük, melyik részben történt

Az alapkód tesztelése során több paraméterváltoztatást kellett végeznünk. Ilyenek voltak az eredetileg megadott hibatűrés alapértékei, illetve a szenzorok mérései közötti időintervallumok.

A hibatűrés értékeit eredetileg fixen állítottuk be, viszont tekintettel arra, hogy a rendszert csak felállítani kelljen egy esetleges helyváltoztatás esetén, az első tesztékventéken iteken, utenetel, iten ven ven ven á, á

Hapi 5: Funksion shtesë

Funksion shtesë
Funksion shtesë

Az 5. lépésben egyrészt extra másrészt tájékoztató jelleggel további funkciókat vezettünk be. Ezek közül először egy tweetelő, majd egy e-mailküldő részt írtunk meg.

Mindkettő esetében 30 percenként érkezik az értesítés, ami a foglaltságról ad tájékoztatást.

Hapi 6: II. Tesztelés

Një következő lépésként az onjonnan hozzáadott elemek működését teszteltük.

Itt a twitter résznél fedeztünk fel egy olyan hibát, ami a kód működésének leállásához vezethet. Një Twitter nuk mund të shkruajë një njoftim të mëparshëm, nëse ka një perceptim prej 30 volt është 50 volt dhe një foglaltság, dhe më së shumti është i tillë, por është një program i tillë. Me të vërtetë, unë mendoj se segítségével valósítottuk meg, ami a problémát meg is oldotta és a posztok hitelességét és segít javítani.

Hapi 7: Fibroba

Főpróba
Főpróba
Főpróba
Főpróba

Utolsó lépésként a teljes sszeállított rendszert kellett tesztelnünk. Ezt a Mobilis parkolójában néhány önkéntessel végeztük el. Ez esetben is szükség volt egy kis paraméterezésre, amivel megfelelően tudtuk számolni az áthaladó járművek számát.

A tesztet 3 nkéntes segítségével végeztük, teh një kocsik elhaladásával a foglaltság nőtt, dhe amikor azok a parkolót elhagyták, a foglaltság visszacsökék az eredeti Një teszt alapján megállapítottuk, hogy 1.5-ös set up time (koha e gjumit) volt a legoptimálisabb arra, hogy az elhaladó kocsikat megfelelően érzékelje.

Ahhoz, hogy a munkánkat a vizsga során është tudjuk mutatni, egy kartondobozból készített,, pályát”hoztunk létre, ahol a szenzorok fixen rögzítésre kerültek.

Recommended: