Përmbajtje:

Reagerende Audiolamp: 9 hapa
Reagerende Audiolamp: 9 hapa

Video: Reagerende Audiolamp: 9 hapa

Video: Reagerende Audiolamp: 9 hapa
Video: Получайте 1000 долларов регулярного дохода с помощью па... 2024, Tetor
Anonim
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp

Nëse është e nevojshme, mund të përdorni një projekt "SMART objekte".

Ik heb de audio reagerende bureaulamp gekozen omdat ik veel muziek luister thuis. Dus als ik ergens dan muziek aan zet moet het branden.

Het reageerd niet alleen op muziek maar kan ook op praten reageren. Maar het moet ook pas reageren als ik dat wil. tha wordt derën dhe RFID pas. Dit functioneert als aan knop om onnodig gebruik te voorkomen. Ju mund të qëndroni në një minutë prej 10 minutash dhe të ndaloni të qëndroni në RFID pas një kohe të shkurtër.

Hapi 1: MoSCoW Lijst

MoSCoW Lijst
MoSCoW Lijst

Hapi 2: Arduino Nano

Arduino Nano
Arduino Nano

Ky projekt mund të jetë një mikrokontrollues me Arduino. De Nano V3.0

Ik heb voor een nano versie gekozen om er voor te zorgen dat ik ze makkelijk kan opbergen in de behuizing en dat ik ze makkelijk permanent kan solderen.

Hapi 3: De Geluidsensor

De Geluidsensor
De Geluidsensor

De geluidsensor është një mikrofon i fuqishëm dhe përforcues. De amplifikuesi është een lm358. Sensori ka një sensor dixhital dhe një sensor analoge. Met een potmeter kan je de gevoeligheid verkleinen of vergroten.

de sensor: Sensor. fleta e të dhënave lm358

Hapi 4: De RFID Reader

De RFID Reader
De RFID Reader

Lexuesi RFID u pajtua me një kartë master ose RFID me një etiketë të lartë dhe nënshkrim për të përcaktuar të gjitha kërkesat tuaja. Në të njëjtën kohë, RFID mund të ketë një fjalë për të folur në lidhje me atë që ju nevojitet. Als de RFID tag toegang heeft gaat hij een signaal doorgeven aan de Arduino nano. Die zorgt er dan voor dat de led aangezet worden en dat het licht op het geluid gaat reageren met behulp van de geluidsensor.

Lexuesi RFID: Fleta e të dhënave

Hapi 5: Elektrisch Circuit Voor De 5V Zhurma

Elektrisch Circuit Voor De 5V Zhurma
Elektrisch Circuit Voor De 5V Zhurma

Ik gebruik voor de voeding regeling een lm317. ik gebruik deze doordat ik met mijn opleiding elektrotechniek al meer gewerkt heb met deze voedingsregelaar.

de formule van de lm317 është Vout = 1.25 * (1 + R2/R1). hierbij is bij mijn schakeling de R2 330Ohm en de R2 is de 100 en 10 samen, dus 110Ohm.

als je het moeilijk berekenen vindt kan je ook deze site gebruiken: kalkulator lm317

Nga lm317 mund të përfshihet në 37 volt hebben als ingang. hierdoor kan je de 12v përshtatës vervangen derë dhe 24v. pas hierbij wel op dat hij veel warmer wordt hierdoor.

fleta e të dhënave lm317

Hapi 6: Elektrisch Circuit Voor Led

Qarku Elektrisch Voor Led
Qarku Elektrisch Voor Led

Ik heb dus gekozen voor een Arduino nano voor de lamp. de arduino zorgt ervoor dat de analogen input van microfoon wordt omgezet tot een digitale output to led. de led krijgt stroom van de 2de arduino (zie volgende stap)

De codering voor de Arduino heb ik toegevoegd. Për të koduar zorgt ervoor dat er een bepaalde waarde van de analogen input nga geluid omgezet wordt naar eard waarde voor de digitale output die naar de led gaan.

Në kodifikimin e duhur, ju mund të përdorni një mikrofon. als de microfoon te vaak een verkeerde waarde geeft wordt hij automatisch gereset.

Mund të përdorni një derë të hapur për RGB led strip (Ledstrip), në mënyrë që të blini një pllakë PVC. de pvc buis heeft een diametër van 4cm.

De ledstrip heeft 3 aansluitingen. Heshtë e pamundur të zvogëlojë fuqinë 5V në GND dhe të dhëna dixhitale në sistemin nano.

Hapi 7: Elektrisch Circuit Voor RFID

RFID Elektrisch Circuit Voor
RFID Elektrisch Circuit Voor

Ju mund të përdorni ose të përdorni një etiketë RFID për të zgjedhur atë. Deze schakeling zorgt ervoor dat je met een pasje hem aan kan zetten. Je kan met de masterpass iemand toevoegen të verwijderen aan de lamp.

Het is wel belangrijk dat je de ledlampjes (niet die aan de ledstrook) aan de ground verbindt doormiddel van een 220Ohm kuptojmë. Zie eindschakeling.

De programues heb ik toegevoegd.

Programimi i programit është duke përdorur një skedar të tillë që mund të kërkohet nga programi. po hapet: File> Shembuj> MFRC522> Accesscontrol

er is al veel te vinden in de file zelf maar er hoeven maar een paar dingen veranderd te worden

#define COMMON_ANODE moet je weg halen door er twee (/) voor te zetten. daarna zet de 3 keer #define (kleur) Led met de bijbehorende pin.

je moet ook een #define stafetën 5 neerzetten voor de Relay pin.

voor de tijd van het aan zijn van het apperaat moet je int lockDelay neerzetten met een bepaalde tijd in seconden.

je moet bij de dha (300) derë veranderen e dhënë (kyçjeVonesë).

Hapi 8: Totale Schakeling

Hapi 9: Ontwerp

Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp

Në rast se e kuptova, u takua me behulp van de Lasersnijder. Ik heb de buitenkant gemaakt van hout van 3.6mm dik. ik heb om het licht mooi door te laten met plexiglas raampjes erin gemaakt. het është pleksiglas melkwit. dit is de plexiglass die ik heb gekocht: Plexiglass.

het ontwerp voor de lasersnijder heb ik gemaakt u takua me Adobe illustrator. om er voor te zorgen dat de lasersnijder goed snijdt moet de lijn 0.01mm dik zijn en RGB red. Në qoftë se ju jeni duke folur për të bërë një pleksiglas toegevoegd.

Recommended: