Përmbajtje:

Demo e Lego Dynamo Voor: 5 hapa
Demo e Lego Dynamo Voor: 5 hapa

Video: Demo e Lego Dynamo Voor: 5 hapa

Video: Demo e Lego Dynamo Voor: 5 hapa
Video: 220 В переменного тока от 12 В 90 А Автомобильный генератор переменного тока 1000 Вт DIY 2024, Korrik
Anonim
Demo e Lego Dynamo Voor
Demo e Lego Dynamo Voor

Në një udhëzim të vonuar, ne do të demonstrojmë dinamo hebben gebouwd voor ons DEF eindproject. Onze dinamo kan een piekvoltage van 20 Volt opwekken en daarmee makkelijk dhe serie led-lampjes laten branden.

Furnizimet

Teknikë e ndryshme Lego

PVC buis (diametri 5cm)

Spoeldraad

neodymium schijfmagneten

Breadboard

LED-lampjes

Soldeerbout

multimetër

oscilloscoop (voor testen)

Hapi 1: Het Draaien Van Een Spoel

Het Draaien Van Een Spoel
Het Draaien Van Een Spoel

Filloni të takoheni me njëra -tjetrën në PVC me diametër dhe 5 cm. Për më tepër, PVC mund të ketë një minimum prej 6 cm nga 2500 dredha -dredha në sjelljen tuaj (për shembull, ai do të thotë një dëshirë të madhe).

Neem een lang stuk spoeldraad (geïsoleerd koperdraad) në plak hiervan ongeveer 10 cm të gjerë dhe të gjerë në një dinamo, ajo është në mënyrë të konsiderueshme për të kuptuar se si të hapni një laps në zonën tuaj ose në voldoende.

Begin daarna met het winden van het koperdraad om de spoel, zorg ervoor dat dit strak gebeurd anders komt het in de weg van de draaiende onderdelen te zitten.

Ai ishte 2500 dredha -dredha (nga më të mëdhenjtë), në qoftë se ju kërkuat të spërkateni në një masë të madhe. Ook është duke u përhapur nga meta ngjitëse, e cila do të dëmtojë dhe shkatërrojë PVC -në tuaj, nëse doni të përdorni atë.

Hapi 2: Maken Van Het Draaisysteem

Maken Van Het Draaisysteem
Maken Van Het Draaisysteem

Zorg ervoor dat je met de lego technic onderdelen drie assen stevig vast kunt zetten tussen de lego balkjes. Op de eerste as schuif je alleen een groot tandwiel. Op tweede si schuif je een klein tandwiel dat në kontakt komt met het grote tandwiel op as 1, schuif ook nog een tweede groot tandwiel op de tweede as. De derde as heeft alleen een klein standwiel deze staat in contact met het grote tandwiel op as 2. De derde as moet te verlengen zijn zodat deze tot bij de spoel komt. Le të erop dat alle assen soepel kunnen draaien.

Hapi 3: Monteren Van De Magneten

Monteren Van De Magneten
Monteren Van De Magneten

Voor de montageplek van de magneten hebben we op de as nog een tandwiel geplaatst. Door dit tandwiel hebben weer twee lego assen geduwd waardoor er drie naast elkaar door het tandwiel steken. op dit vlak worden aan beide kanten magneten geplaatst zodat deze elkaar versterken. Zodat aan een kant de noordpool van de as af wijst en aan de andere kant de zuidpool. Als je dit met meer magneten doet is het belangrijk ze zo naast elkaar te plaatsen dat de magneetpolen in dezelfde richting wijzen, anders verzwakken de magneten elkaars velden.

Hapi 4: De Constructie në Elkaar Zetten

De Constructie në Elkaar Zetten
De Constructie në Elkaar Zetten

Bouw de lego zo om de tandwiel constructie en de as dat deze tijdens het draaien minimaal kunnen bewegen en verschuiven. Zoals te zien is op de foto's maakt het niet uit wat voor een lego stukjes er gebruikt worden zolang het eindproduct maar stevig zijn taak uitvoerd.

De spoel kun je makkelijk voor de draaias monteren door een kuip van legostenen te maken zo rolt deze tijdens het draaien van de hendel niet weg. Het effect van magneten op de spoel is groter wanneer de onderlinge afstand klein is. Probeer daarom de spoel zo dicht mogelijk bij de magneten te plaatsen.

Hapi 5: Vlerësimi i Lampjes në Breadboard

Bevestiging Lampjes En Breadboard
Bevestiging Lampjes En Breadboard

Strip het uiteindes van de spoeldraden en steek deze in het breadboard op de + en - lijn. Tussen deze lijnen zijn dan de LED-lampjes paralele te plaatsen en ook de multimeter of mogelijk de oscilloscoop om de we understand in het tension te meten.

Door nuk ju lejon të ndizni LED-lampjes oplichten en heb je je eigen dynamo gebouwd.

Recommended: